Cauze erectie normala barbat

Pentru a intelege cum functioneaza organismul uman este important sa cele mai importante cauze erectie la barbat, si mai ales de ce este necesar pentru o erectie normala de durata. O erectie la barbat are loc atunci cand imaginatia proprie sau unul ori mai multe dintre simturi (vaz, auz, tactil, miros, gust) sunt stimulate, iar tu devii excitat. Sistemul tau nervos central trimite impulsuri nervoase care maresc fluxul sanguin catre penis. Sangele umple camerele spongioase (corpora cavernosa) din penis, ceea ce le face sa se extinda si sa devina rigide. Venele care in mod normal colecteaza sange din penis se contracta, retinand sangele in interior si mentinand erectia.

O erectie slabeste din cauza ca arterele se stramteaza, venele se dilata, iar sangele se scurge din penis chiar daca aceste cauze ale erectiei nu au disparut, iar penisul revine la dimensiunea lui normala si nu mai este rigid.

Cateva cerinte pentru o erectie normala sunt urmatoarele:

- un sistem nervos functionabil corespunzator care trimite semnalele nervoase necesare catre penis;
- un sistem intact al vaselor sangvine (sistem vascular) care permite sangelui sa circule catre penis si din penis;
- un muschi flexibil normal al penisului, care trebuie sa se relaxeze, astfel incat penisul sa se umple cu sange si sa creasca in dimensiune;
- abilitatea de a retine sangele in interiorul penisului pentru a se mentine ferm;

Aceste cauze erectie la barbat sunt practic cele ce fac ca barbatul sa poata intretine un act sexual, iar daca acestea lipsesc este practic imposibil ca acesta sa aiba o viata sexuala normala. In schimb de multe ori si din cauza unor nenumarati facturi nu este suficient sa cunoastem cauzele erectiei pentru o erectie normala ci mai degraba cauzele lipsei erectiei.