Impotenta disfunctie erectila

Impotenta, disfunctie erectila este o problema care apare in mod repetat , referitoare la obtinerea sau mentinerea erectiei penisului. Impotenta mai poarta numele de disfunctie erectila si este o afectiune ce afecteaza viata sexuala a barbatului. Erectia se produce atunci cand penisul devine dur, rigid, si creste, astfel incat contactul sexual (sexul) sa fie posibil. Impotenta poate sau nu poate afecta capacitatea unui om de a avea un orgasm (climax sexual) si de a elibera sperma. Sperma este fluidul vascos, de culoare alba care este eliberat din penis in timpul ejacularii. Impotenta, disfunctia erectila este o problema intalnita foarte frecvent. Aceasta poate fi o stare de lunga durata, sau poate sa apara doar cateodata. Impotenta poate fi de multe ori remediata prin tratament.

Pot gandurile sau emotiile cauza impotenta ?

Problemele emotionale sunt probleme cu starea de spirit sau cu dispozitia. Aceste probleme pot provoca o disfunctie erectila precum impotenta sau o pot agrava, chiar daca cauza originala a fost una fizica. Uneori, impotenta poate duce la o problema emotionala. De exemplu, anxietatea sau depresia pot fi cauzate sau agravate de problemele cu viata sexuale. Problemele emotionale care pot provoca impotenta sau o pot agrava includ:

- nervozitatea. Puteti fi enervati sau suparati pe partenerul dvs. de sex. Acest tip de emotii va pot impiedica sa aveti o erectie.

- anxietatea. Frica sau anxietatea va poate impiedica sa aveti o reactie normala la sex. Puteti avea emotii cu privire la satisfacerea partenerului sau va poate fi frica sa nu cauzati o sarcina. Teama de a nu fi capabil sa aveti sau sa mentineti o erectie poate provoca chiar o disfunctie erectila.

- Stresul. Daca sunteti stresat, acest lucru va poate impiedica sa va concentrati asupra sexului. De exemplu, grijile cu privire la problemele financiare sau la pierderea locului de munca pot cauza probleme sexuale. Vinovatia ca faceti sex sau lipsa stimei de sine pot, de asemenea, provoca probleme de impotenta.