Probleme impotenta barbat

Mai multe lucruri pot provoca probleme de impotenta la barbat. Impotenta barbatului este cel mai adesea cauzata de o problema fizica a corpului barbatului. Problemele fizice care pot provoca impotenta includ:

- conditiile de sanatate. O cauza des intalnita a impotentei o reprezinta problemele cu vasele de sange ale penisului. Anumite probleme impotenta barbat, cum ar fi rigidizarea arterelor (ateroscleroza), pot reduce fluxul sanguin la nivelul penisului. Alte boli care pot cauza probleme de flux sanguin includ tensiunea arteriala ridicata si obezitatea. Unele boli provoca probleme ale nervilor, care pot duce, de asemenea, la impotenta. Diabetul zaharat, alcoolismul (abuzul de bauturi alcoolice) si scleroza multipla sunt unele dintre exemple. Unele tratamente pentru cancer, cum ar fi interventiile chirurgicale sau radioterapia, pot duce la impotenta. Deformari (probleme de crestere) ale penisului provocate de boli sau care sunt prezente de la nastere pot avea ca rezultat probleme sexuale.

- medicamentele. Unele medicamente utilizate pentru a trata alte boli pot sa scada dorinta dvs. pentru sex sau pot face dificila erectia. Medicamentele utilizate pentru tratarea depresiilor, problemelor de tensiune arteriala si a problemelor mentale sunt doar cateva exemple. Daca credeti ca medicamentatia dumneavoastra provoaca probleme impotenta barbat, discutati cu medicul. Nu intrerupeti tratamentul fara acordul medicului dvs.

- lezarea chirurgicala a nervilor. O leziune a creierului, cum ar fi un accident vascular cerebral sau un traumatism cranian, pot afecta functia sexuala normala. O accidentare a spatelui sau a zonei abdominale poate cauza deteriorarea nervilor care participa la realizarea erectiei. Interventiile chirurgicale la nivelul prostatei, a vezicii urinare, sau ale abdomenului, pot provoca, de asemenea, leziuni ale nervilor. Prostata este o glanda a sexului masculin care se afla chiar sub vezica urinara.

- problemele de hormoni. Hormonii sunt substante chimice speciale, care sunt produse de organismul dumneavoastra. Hormonii actioneaza ca mesageri pentru a ajuta la controlul modului de functionare al organismului. Impotenta poate aparea daca aveti prea multi sau insuficienti anumiti hormoni din organism. De exemplu, o lipsa de testosteron, hormon masculin, poate provoca probleme cu obtinerea si mentinerea unei erectii. Prea multa prolactina poate provoca, de asemenea, probleme de impotenta. Boli (cum ar fi cele de tiroida) sau anumite leziuni pot determina dezechilibre hormonale.

- imbatranirea. Problemele de impotenta barbat sunt mai probabile sa se manifeste odata cu inaintarea in varsta.

- stilul de viata. Fumatul, consumul de alcool sau de droguri poate provoca probleme impotenta la barbat, lipsa de exercitiu poate creste sansele de a te confrunta cu impotenta, lipsa de odihna poate cauza de asemenea probleme sexuale.